ГоловнаПолітика

Умеров пообіцяв матері Сенцова організувати зустріч із сином

Сенцов відбуває покарання в Якутії.

Умеров пообіцяв матері Сенцова організувати зустріч із сином
Фото: krym.org

Один з лідерів кримських татар Ільмі Умеров 14 червня відвідав матір режисера Олега Сенцова Людмилу. Як розповів Умеров, жінка сподівається на зустріч із сином, водночас побоюючись, що їй не вдасться його побачити, повідомляє Крым.Реалии.

"Сьогодні вранці зателефонували і з'їздили до неї. Ми були не довго, хвилин 20-30. Вона молодець, за сина, звичайно дуже переживає. Боїться, що з ним вона більше не побачиться. Запитали чи була вона хоч раз на побаченні, але з'ясувалося, що після того, як Олега етапували з Ростова - вона жодного разу на побачення не їздила через те, що дуже дорого", - розповів Умеров.

За його словами, вони разом з правозахисником Олександром Подрабінеком, пообіцяли, що якщо вона домовиться з Олегом, а він з адміністрацією колонії, то вони допоможуть організувати їй "довгоочікувану поїздку до сина".

Нагадаємо, 13 липня незаконно засуджений у РФ режисер Олег Сенцов відзначив свій 41-й день народження у російській в'язниці. Він відбуває покарання в Якутії.

Після анексії Криму Росією він був затриманий ФСБ, звинувачений у плануванні терактів і вивезений до Москви. Через рік російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії, незважаючи на відсутність доказів. Сенцов також не визнав своєї провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram