ГоловнаПолітика

Кривенко: Рада довела до логічного завершення конфіскацію першої частини коштів Януковича

"Прокуратура працює над тим, щоб цей процес продовжувати".

Кривенко: Рада довела до логічного завершення конфіскацію першої частини коштів Януковича
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Вадим Кривенко ("Народний фронт") вважає одним з досягнень шостої сесії парламенту рішення про розподіл коштів, конфіскованих в оточення Віктора Януковича.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Учора ми довели до логічного завершення конфіскацію коштів, вкрадених Януковичем і його оточенням. Кошти були конфісковані й учора розподілені. 11 мільярдів. Чотири з них пішли на українську армію, чотири з половиною - на сільську медицину, один мільярд пішов на Національну поліцію, один мільярд пішов на дороги, 800 мільйонів пішли на прикордонну службу, в тому числі на систему електронної ідентифікації, яка була оприлюднена на РНБО".

Кривенко вважає це великим досягненням і шкодує, що парламент, не прийнявши закон про спецконфіскацію, не зіграв у цьому основну роль.

"11 мільярдів - це перший крок, тому що взагалі 30 конфісковано. І це не остання конфіскація. Генеральна прокуратура працює над тим, щоб цей процес продовжувати. І що б хто не говорив, що це неможливо, ми довели - це можливо. Ці кошти можна конфіскувати, їх можна повернути в державний бюджет і спрямувати на ті галузі, які найбільше потребують уваги", - сказав Кривенко.

Нагадаємо, що докладно про розподіл цих 11 млрд гривень можна прочитати в статті "Які правки Рада внесла в бюджет-2017" на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram