ГоловнаПолітика

Крулько: продовжувати сесію Ради без чіткого плану безглуздо

"Минулого року було продовжено сесію, і що? Скільки разів зібралася Верховна Рада? Ні разу."

Крулько: продовжувати сесію Ради без чіткого плану безглуздо
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Іван Крулько ("Батьківщина") вважає, що продовжувати сесію парламенту на літо без чіткого плану безглуздо.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна, коментуючи, чому не підтримав продовження шостої сесії.

"Була ініціатива двох фракцій продовжити сесію. Ми виступали публічно за те, щоб це відбулося. Але у мене персонально була вимога: якщо ми продовжуємо сесію Верховної Ради - давайте конкретний календарний план, коли в нас пленарні тижні, коли в нас робота в комітеті. Минулого року було продовжено сесію, і що? Скільки разів зібралася Верховна Рада? Ні разу. А депутати вважалися такими, що працюють на робочих місцях. Їх фейково табелювали, подавалося це в апарат, апарат платив зарплату, нібито депутат працює", - заявив він.

У 2015 році, нагадав депутат, продовження сесії взагалі завершилося кровопролиттям.

"Позаминулого літа було таке саме рішення. Чим закінчилося? Я нагадаю: чотири бійці Національної гвардії загинули, тому що в цей період вирішили проголосувати зміни до Конституції", - заявив він.

Нагадаємо, що 13 липня Верховна Рада тричі проголосувала проти того, щоб не закривати поточну сесію і не збиратися в разі потреби на пленарні засідання в період до 5 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram