ГоловнаПолітика

ГПУ виявила привласнення коштів у проекті "Стіна" на кордоні з РФ

Посадові особи Державної прикордонної служби привласнили понад 100 млн грн.

Генеральна прокуратура виявила схему розтрати з присвоєнням бюджетних коштів в особливо великих розмірах при проведенні закупівель товарів і послуг в інтересах Державної прикордонної служби.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Протягом 2016-2017 років, у результаті вищевказаної протиправної діяльності посадових осіб ДПС і суб'єктів господарської діяльності приватного сектора під час виконання робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону (проект "Стіна"), шляхом придбання на користь держоргану товарів, робіт і послуг, здійснено розтрату і привласнення бюджетних коштів у сумі понад 100 млн грн", - написала вона в фейсбуці.

Згідно з повідомленням, в зараз проводиться комплекс невідкладних слідчих дій, вилучені речові докази, що підтверджують причетність посадових осіб ДПС і зазначених суб'єктів господарювання до здійснення протиправної діяльності. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, про початок реалізації масштабного проекту "Стіна", який передбачає інженерне облаштування більш як 3 тис. км українсько-російського кордону, Арсеній Яценюк, будучи прем'єр-міністрів, оголосив у 2014 році.

Реалізація проекту повинна була зайняти чотири роки (2015-2018).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram