ГоловнаПолітика

Богомолець не підписала висновок комітету для початку медичної реформи, - Супрун

Законопроект стоїть на сьогоднішньому порядку денному парламенту.

Богомолець не підписала висновок комітету для початку медичної реформи, - Супрун
Архив
Фото: Макс Требухов

Голова комітету охорони здоров'я Верховної Ради Ольга Богомолець не підписала позитивний висновок комітету, який напередодні рекомендував до розгляду в другому читанні законопроект для початку медичної реформи. Про це в Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Голова комітету охорони здоров'я Верховної Ради Ольга Богомолець відмовляється підписувати вчорашній позитивний висновок комітету і тим самим блокує можливість голосування закону сьогодні і початок медичної реформи", - написала вона.

Йдеться про проект закону №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів", прийнятого парламентом у першому читанні 8 червня.

За словами керівника секретаріату Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ірини Семерунь, висновок комітету за результатами вчорашнього засідання передано Богомолець.

"Учора документ було доопрацьовано, внесено поправки, сформовано таблицю (порівняльна таблиця чинного закону і нового законопроекту, - ред.) сьогодні вранці і передано голові (комітету, - ред.). Після її підпису він буде направлений у редакційне і юридичне управління. Водночас хочу зазначити, що стаття 117 Закону "Про Регламент Верховної Ради" передбачає, що законопроект, підготовлений до другого чи повторного другого читання, висновок головного комітету й інші супровідні документи до нього надаються народним депутатам не пізніше ніж за десять днів до дня розгляду цього законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради", - зазначила Семерунь у коментарі LB.ua.

Вона уточнила, що з підписом Богомолець документ поки що не повертався.

Як повідомляє в. о. міністра охорони здоров'я, цей законопроект дозволить почати реформу охорони здоров'я з січня 2018 року.

"Залишився останній крок, який повинен дати нарешті старт медичній реформі в Україні. Ми очікуємо, що 13 липня депутати розглянуть законопроект у другому читанні", - написала вона в соцмережі після прийняття позитивного висновку комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram