ГоловнаПолітика

Томенко вважає, що справа Генпрокуратури проти Довгого не має перспектив у суді

Екс-нардеп упевнений, що суд визнає непереконливими докази прокуратури.

Томенко вважає, що справа Генпрокуратури проти Довгого не має перспектив у суді
Николай Томенко
Фото: Сергей Нужненко

Справа Генеральної прокуратури проти народного депутата Олеся Довгого не має перспектив у суді. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив колишній народний депутат Микола Томенко.

"Підготувати подання на Довгого про те, що він порушував регламент як секретар Київради - це треба вміти. Тому що в суді будь-який некорумпований суддя відразу визнає непереконливим те, що вісім фракцій, у тому числі і фракції "Нашої України", Соціалістичної партії та інших, проголосували за це злочинне рішення, а секретар, не маючи протесту прокурора, рішення завізував і передав міру - ніхто його вину не доведе ... Щоб у вас не було сумнівів: буде судове рішення про те, що Довгий не винен", - зазначив Микола Томенко.

Він додав, що у Генпрокуратури достатньо матеріалів для переслідування команди колишнього президента Віктора Януковича, але слідчі ігнорують проведення розслідувань про багатомільярдні крадіжки.

"У мене питання: чи у в'язниці попередні депутати? Недоторканність зняли, і жодного документа до суду не передали. Ні Новинського немає, ні Клюєва ... Країну розікрали, а Генпрокуратуру це не цікавить. При цьому Генпрокуратура не відкликала звинувачення Махніцького про 100 мільярдів Януковича", - резюмував Томенко.

Як повідомляли, увечері 11 липня 2017 року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від групи "Воля народу" Олеся Довгого. За таке рішення проголосував 251 народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram