ГоловнаПолітика

Костянтин Матвієнко: головний євроскептик в Україні - це влада

Підтримуючи на словах європейські цінності, вона поводиться не по-європейськи.

Костянтин Матвієнко: головний євроскептик в Україні - це влада
Фото: Макс Требухов

Письменник і філософ Костянтин Матвієнко вважає, що головний євроскептик в Україні - це влада.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна, де були представлені результати соціологічного опитування, який проводили у співпраці з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, з приводу ставлення українців до європейських цінностей.

"Найбільший євроскептик - це українська влада. Підтримуючи на словах ці цінності, навіть епатуючи українське суспільство контраверсійними речами, які входять у список європейських цінностей, спосіб діяльності української влади - агресивно антиєвропейський. У першу чергу це психічна залежність від розкоші. Звичка до розкоші, яка демонстративна. Конча-Заспа не могла виникнути в жодній європейській столиці, крім, звичайно, Рубльовського шосе в Підмосков'ї", - заявив він.

На його думку, прагнення влади до розкоші призводить до корупції, що, своєю чергою, перекреслює євроспрямування середнього класу та молоді.

"Намагаючись побудувати самодержавну модель за зразком Росії, чим зараз займаються і БПП, і "Народний фронт", вони фактично закривають для українців можливості нормального спілкування з Європою", - заявив Матвієнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram