ГоловнаПолітика

Рада збільшила держзамовлення для ВНЗ Донецької і Луганської областей

Депутати внесли зміни в закон "Про вищу освіту".

Рада збільшила держзамовлення для ВНЗ Донецької і Луганської областей
Фото: 112.ua

Верховна Рада вирішила збільшити державне замовлення для ВНЗ, які розташовані на території Донецької та Луганської областей.

За відповідний законопроект №6548 проголосували у вівторок 248 народних депутатів.

"Кілька місяців тому ми надали можливість дітям з окупованих територій вступати в евакуйовані вузи без іспитів, тим самим підтримавши і молодь на окупованих територіях, і евакуйовані вузи. Але цим рішенням ми поставили в нерівні умови інші ВНЗ, розташовані біля лінії зіткнення, тому що в цих вузів знизився відсоток державного замовлення. Такі шановані вузи, як Маріупольський державний університет, попросили вирішити це питання", - повідомила депутатів, представляючи цей законопроект, перша віце-спікер Ірина Геращенко.

Законопроект вносить зміни в пункт 4-1 розділу 15 закону "Про вищу освіту", згідно з якими держава встановлює фіксоване державне замовлення для вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей, а не тільки евакуйованих з окупованої території.

Згідно з пояснювальною запискою, ухвалення законопроекту сприятиме вирішенню питання формування контингенту вузів, які перебувають у населених пунктах, наближених до території, на якій проводиться антитерористична операція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram