ГоловнаПолітика

В України є механізми для наближення до НАТО, - Столтенберг

"Ми зможемо зробити набагато більше разом".

В України є механізми для наближення до НАТО, - Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Щодо членства України в НАТО всередині Альянсу є дискусії. Однак в України є механізми для цього.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв'ю 112 Україна.

"Президент Порошенко порушив питання плану дій щодо членства. Союзники взяли це до відома. Але у нас є внутрішня дискусія щодо цього. На мою думку, це важливо. І в України є механізми, і вона має йти у НАТО з допомогою того, що ми називаємо "субстантивне партнерство", і ми зможемо зробити набагато більше разом", - сказав він.

Столтенберг зазначив, що головну увагу треба приділити зміцненню українських оборонних інститутів, допомозі в модернізації Збройних сил країни.

Щодо можливих термінів вступу України до НАТО, генеральний секретар Альянсу зазначив, що на часових рамках не варто спекулювати.

"Мій меседж в тому, що питання щодо членства повинні вирішити 29 союзників і Україна. І ніхто інший не повинен втручатися в цей процес. І ще раз наголошую - реформи, модернізація, боротьба з корупцією, відповідність до стандартів НАТО. Це важливі речі, їм варто приділити увагу. Це важливо і для НАТО, і для України, незалежно від членства", - підкреслив Столтенберг.

Раніше повідомлялося, що Україна ініціювала дискусію про отримання Плану дій щодо членства в НАТО.

Нагадаємо, Україна хотіла отримати ПДЧ ще у 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті, але це рішення заблокували Німеччина і Франція. Північноатлантичний договір передбачає необхідність згоди всіх членів НАТО на вступ до альянсу нової країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram