ГоловнаПолітика

Лубківський: Україна - одна з ключових тем на переговорах G20

"Призначення Волкера - це чіткий позитивний сигнал для світу".

Лубківський: Україна - одна з ключових тем на переговорах G20

Україна - одна з ключових тем на переговорах "Великої двадцятки". Про це в ефірі телеканалу 112.ua заявив координатор руху "Справедливість", посол Маркіян Лубківський.

"Призначення посла Курта Волкера спеціальним представником США по Україні про яке стало відомо перед зустріччю президентів Трампа і Путіна - це чіткий позитивний сигнал для світу. Україна - на порядку денному й у сфері геополітичних інтересів США", - вважає Лубківський.

Він підкреслив важливість введення посади спецпредставника, якої не було досі, адже США традиційно вважають, що європейські проблеми має вирішувати сама Європа.

"Мій досвід роботи в балканських країнах переконує мене: такі призначення свідчать про те, що президент Трамп хоче бути саме тим президентом, який зможе припинити військовий конфлікт і агресію з боку Росії. Кільце навколо РФ стискається. США і міжнародне співтовариство стискають руку на шиї Росії, змушуючи приймати міжнародні правила співіснування. Таким чином, змушуючи РФ припинити агресію", - зауважив дипломат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram