ГоловнаПолітика

Київрада затвердила зміни у Стратегію розвитку міста до 2025 року

Міська влада розробила базу інвестиційних проектів.

Київрада затвердила зміни у Стратегію розвитку міста до 2025 року
Фото: kievcity.gov.ua

Київська міська рада затвердила зміни у Стратегію розвитку столиці до 2025 року.

Серед головних завдань - покращення якості життя киян, зростання економіки столиці, збереження історичної та архітектурної самобутності Києва. Стратегія також включає бачення майбутнього столиці, пріоритетні напрямки розвитку, цільові показники, а також ключові ініціативи та план їх впровадження.

Наголошується, що реалізація цієї стратегії дозволить вирішити найважливіші проблеми міста, реалізувати його потенціал і посилити конкурентні переваги.

Міська влада розробила базу інвестиційних проектів. Тим проектам, які потребують бюджетного фінансування, щорічно буде приділятися особлива увага під час планування витрат і капітальних вкладень.

Головними стратегічними цілями визначено: підвищення рівня конкурентоспроможності економіки, підвищення комфорту життя мешканців столиці, збереження історичної самобутності і розвиток культури в Києві.

Заплановано впровадження сучасних принципів забудови і планування розвитку територій міста, розвиток доступної та надійної інфраструктури, обмеження будівництва в історичному центрі, економічні стимули для залучення роботодавців, кооперація між бізнесом та НДІ, діалог влади із суспільством та бізнесом, протидія корупції, просування ділового потенціалу міста і легкість реєстрації бізнесу.

Також серед пріоритетів - високооплачувані робочі місця, першокласна освіта, створення комфортного публічного простору, зручне транспортне сполучення, високоякісний сервіс, екологічно чисте і зелене місто.

Нагадаємо, Світовий банк виділить до $20 млн для прямих інвестицій в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram