ГоловнаПолітика

Влада Горішніх Плавнів відремонтувала стелу "Комсомольськ" на в'їзді в місто

Інститут національної пам'яті вимагає порушити кримінальну справу.

Влада Горішніх Плавнів відремонтувала стелу "Комсомольськ" на в'їзді в місто

Влада міста Горішні Плавні відновила пошкоджену стелу зі словами "Комсомольськ" на в'їзді в місто.

У ніч на 19 травня невідомі зірвали дві літери зі стели. Влада міста витратила 8 тисяч гривень на виготовлення нових букв і 3 липня відновила стелу

Реагуючи на це, Український інститут національної пам'яті, який стежить за виконанням закону про декомунізацію, направив звернення керівникам Генпрокуратури, Служби безпеки України та Національної поліції з проханням провести розслідування дій міської влади, повідомляють на сайті УІНП.

Зазначено, що Інститут відправляв меру Горішніх Плавнів припис демонтувати стелу.

Інститут національної пам'яті просить порушити кримінальне провадження за ст. 436-1 Кримінального кодексу України за фактом розповсюдження і публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму і притягнути винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, 19 травня 2016 року Верховна Рада перейменувала Комсомольськ у Горішні Плавні в рамках виконання закону про декомунізацію. Влада міста оскаржила це рішення у Вищому адмінсуді, але безуспішно.

Міськрада пропонувала залишити місту стару назву, зробивши її абревіатурою. Місто намагалися назвати на честь Колективу Молодих Соціально Мотивованих Людей - Справжніх Козаків. Однак у парламенті з таким перейменуванням не погодилися і за пропозицією Інституту національної пам'яті присвоїли місту історичну назву Горішні Плавні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram