ГоловнаПолітика

ДФС виявила несплату Вілкулом майже ₴20 млн податків

Нардеп назвав звинувачення дешевим піаром.

ДФС виявила несплату Вілкулом майже ₴20 млн податків
Фото: пресс-служба

Перевірка даних електронних декларацій народного депутата Олександра Вілкула (заступник голови фракції Опозиційного блоку) виявила несплату податків на 19,6 млн гривень.

Про це повідомила в.о. начальника головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук.

Документальну позапланову виїзну перевірку Вілкула як фізичної особи провели з питань достовірності, повноти нарахування та сплати в бюджет податку на доходи фізичних осіб і військового збору.

"Перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015-й рік, встановлено перевищення статків над загальною сумою отриманих особою доходів на суму 72,9 мільйона гривень, що призвело до несплати в бюджет податків і зборів на суму 19,6 мільйона гривень", - написала Томчук у фейсбуці.

З огляду на те, що вказана фізична особа має статус народного депутата України, матеріали перевірки направлено в Генеральну прокуратуру України для вирішення питання про порушення кримінального провадження за фактами можливого незаконного збагачення особи і ухилення нею від сплати податків в особливо великих розмірах, повідомила чиновник.

Олександр Вілкул назвав звинувачення в несплаті податків дешевим піаром.

"Офіційно повідомляю, що будь-які звинувачення мене в несплаті податків є дешевим піаром. Вимагаю видати мені на руки акт перевірки. Зустрінемося в суді", - написав нардеп у фейсбуці.

У відповідь в.о. голови ДФС у Дніпропетровській області заявила, що акт отримав уповноважений представник під підпис з подальшим наданням заперечень, які були розглянуті в передбачені законом терміни в присутності того самого представника.

Нагадаємо, Олександр Вілкул проходить як свідок у справі про заворушення 9 травня цього року в Дніпрі, де під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії і партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка. Одна із сутичок сталася біля пам'ятника під час проходження колони, організованої Опоблоком, на чолі якої йшов Вілкул.

Усього, за даними поліції, постраждали 14 осіб.

Стосовно подій 9 травня в Дніпрі прокуратура розслідує кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: хуліганство, масові заворушення, умисне заподіяння побоїв або заподіяння тілесного ушкодження службовій особі і перевищення повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram