ГоловнаПолітика

Комітет ВР визнав недостатньо обґрунтованим подання на Довгого

Голосування про зняття імунітету може відбутися за рішенням спікера Андрія Парубія.

Комітет ВР визнав недостатньо обґрунтованим подання на Довгого
Фото: Макс Требухов

Регламентний комітет Верховної Ради у вівторок розглянув подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого і визнав його недостатньо обґрунтованим.

"Комітет вважає, що подання... містить суттєві недоліки в частині обґрунтування зловживання народним депутатом Довгим владними повноваженнями на посаді секретаря Київської міської ради, а також у частині умислу щодо зловживання владними повноваженнями в інтересах третіх осіб", - оголосив рішення в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

За його словами, чи виносити подання ГПУ на голосування в сесійну залу, вирішить спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Нагадаємо, 21 червня Луценко направив до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Олеся Довгого. Справа стосується виділення земельних ділянок у столиці в 2007-2009 роках, коли Довгий був секретарем Київської міської ради. Йому закидають зловживання службовими обов'язками з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок заказника "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram