ГоловнаПолітика

Регламентний комітет Ради спростував блокування подання на Дейдея

Парубій може винести його в зал.

Регламентний комітет Ради спростував блокування подання на Дейдея
Павел Пинзеник
Фото: nfront.org.ua

В.о. голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник заявив, що спікер Андрій Парубій може винести подання на зняття недоторканності з нардепа Євгена Дейдея, незважаючи на вчорашнє рішення комітету.

Про це він заявив у вівторок на черговому засіданні, на якому розглядають подання на нардепа Олеся Довгого.

"Учора відбулося певне непорозуміння, я так розумію. Комітет не приймав рекомендацій щодо розгляду або нерозгляду подання генерального прокурора на сесії. Комітет ухвалює висновок, а скерування цього висновку в Генеральну прокуратуру або у Верховну Раду для прийняття рішення - це безпосередні повноваження голови Верховної Ради", - заявив Пинзеник.

Нагадаємо, що регламентний комітет визнав необґрунтованим подання прокуратури на Дейдея. Луценко після цього заявив, що своїм рішенням депутати фактично заблокували розгляд цього питання.

"Є три опції, які міг прийняти комітет: підтримати подання, не підтримати подання і повернути подання. Дві перші дозволяли розгляд на розсуд Ради. Навіть неприйняття рішення - четверта опція - теж дозволяло через голову Верховної Ради внести це подання, як було з Онищенком. Але повернення матеріалів унеможливлює розгляд на сесії Верховної Ради", - заявив Луценко.

Дейдею закидають незаконне збагачення і декларування фіктивної позики на 3,5 млн гривень, щоб прикрити невідповідність доходів і витрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram