ГоловнаПолітика

Садовий прийшов на допит у ГПУ

Справа стосується продажу землі голландському інвестору.

Садовий прийшов на допит у ГПУ
Андрей Садовый
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура викликала мера Львова Андрія Садового на допит.

У своєму фейсбуці Садовий повідомив, що прийде до слідчого у вівторок о 10:30 в будівлю ГПУ по вул. Петлюри, 7/9 у Києві. У повістці, яку оприлюднив мер, зазначено, що його допитають як свідка.

Допит відбудеться у справі про продаж землі владою Львова голландській компанії CTP. У промзоні Рясне-2 компанія хоче побудувати індустріальний парк на 3000 робочих місць.

Версія Садового звучить так:

"Голландська компанія CTP (один з найбільших індустріальних девелоперів Європи - https://www.ctpark.eu/) перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком у промзоні Рясне-2;

- після перемоги голландці пропонують не тільки інвестувати в майбутній парк, а й викупити землю під ним (хоча не повинні були);

- голландці погоджуються сплатити за землю 52 млн грн (відповідно до грошової оцінки і зобов'язуються інвестувати тільки в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити великих виробників і створити більш ніж 3000 нових робочих місць".

Восени минулого року генпрокурор Юрій Луценко виклав версію слідства:

"У вересні 2015 року Львівською міською радою одному з суб'єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 га, нормативно-грошова оцінка якого склала 140 млн грн. Уже через 3 місяці (в грудні того самого року) землю під особистий підпис голови міськради продали за ціною 52 млн грн, що на 88 млн грн менше від її оцінки".

Торік у мерії Львова проходили обшуки в цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram