ГоловнаПолітика

Обшук у будинку депутата Київради Балицької пройшов незаконно, - адвокат

Адвокати збираються подавати скарги на прокурора і співробітника поліції.

Обшук у будинку депутата Київради Ольги Балицької пройшов з правопорушеннями. Про це в коментарі LB.ua заявив адвокат депутата Віталій Касько.

«Прокуратура двічі намагалася отримати санкції (на огляд житла Балицької - LB.ua) у Вишгородському райсуді Київської області (15 і 23 травня 2017 року). Двічі отримала відмову. Після цього зробила трюк і нібито через неефективність слідства передала матеріали відповідного провадження слідчому відділу Обухівського ВП ГУ Національної поліції України в Київській області. 2 червня суддя Обухівського районного суду Київської області Кравченко М.В. на терміновому засіданні частково задовольнив прохання про надання дозволу на огляд земельних ділянок», - заявив адвокат.

За його словами, наступне порушення законодавства полягає в тому, що під час проведення огляду будинку Балицьку як власника ніхто не повідомив. «Під час проведення таких процесуальних дій мають бути присутні ті особи, права яких порушуються або зачіпаються. Маючи місячний термін для проведення цього огляду, прокуратура і поліція вибрали саме той день, коли власник була у Львові», - зазначив Касько.

«Ба більше, не пустили іншого адвоката Балицької - Анатолія Ярового, який прибув до її дому під час огляду. Порушуючи закон, проводив обшук один працівник поліції, якого не вказано в постанові суду. Тож усі дії були незаконними. Їхня мета очевидна - тиск на Ольгу Балицьку, яка виступає проти незаконних забудов у Києві», - додав адвокат.

Касько також повідомив, що прокуратура не надала копії протоколу огляду житла Балицької ні їй самій, ні її адвокатам. Адвокати збираються подавати скарги на прокурора Вишгородського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Грущак Д.М. і співробітника Вишгородського районного управління Нацполіції в Київській області Мазура Ю.О.

Зі свого боку Ольга Балицька повідомила LB.ua, що приводом для отримання прокуратурою і поліцією дозволу на "огляд земельних ділянок" було кримінальне провадження щодо можливих порушень кількарічної давності, скоєних одним з чиновників Вишгородського району щодо землі в районі. Вона зазначила, що з середини червня з сім'єю проживала в будинку на території ділянок, що зацікавили прокуратуру. Балицька купила ділянку у третіх власників після її виділення. 22 червня депутат з родиною покинули будинок, а 23 червня відбувся "огляд земельних ділянок".

Нагадаємо, протягом останніх шести місяців Ольга Балицька активно займається проблемою забудови території колишнього Сінного ринку, інвесторів якого, за інформацією ЗМІ, пов'язують з колишнім заступником генерального прокурора Анатолієм Даниленком і колишнім депутатом Київради Геннадієм Ільїним. У зв'язку з чим неодноразово отримувала натяки на можливість переслідування і прямі погрози життю у вигляді інсценування похорону біля вікон її будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram