ГоловнаПолітика

Фейгін заявив про можливий обмін Сущенка

Утримуваного в РФ українського журналіста можуть обміняти на затриманого на Донбасі Агеєва.

Фейгін заявив про можливий обмін Сущенка
Фото: Макс Левин

Адвокат українського журналіста Романа Сущенка, утримуваного в Росії, Марк Фейгін передбачає, що затриманого в зоні бойових дій на Донбасі росіянина Віктора Агеєва після суду можуть обміняти на Сущенка.

Про це Фейгін заявив Радіо Свобода.

"Не варто розраховувати на це швидко - Агеєва затримали зі зброєю в руках під Луганськом, має бути слідство, повинен відбутися суд, який винесе вирок і з'явиться можливість процесуальних процедур, які ми називаємо обміном, а фактично це взаємне прощення. Таким чином вирішення питання двох доль: з одного боку - військовослужбовця Агеєва, якщо його помилує президент Порошенко, і, наприклад, мого підзахисного Сущенка, якого міг би помилувати після суду Путін", - сказав адвокат.

За його словами, історія з Агеєвим стала публічною і схожа на історію росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, яких обміняли на Надію Савченко.

"Мати Агеєва дала інтерв'ю "Новій газеті", тим самим створивши у внутрішньому медіапросторі певне питання. За схожим сценарієм розвивалася ситуація з Александровим і Єрофеєвим, щодо того, що росіяни своїх не кидають. Виникає деякий ідеологічний наратив, мовляв, давайте рятувати, давайте рятувати", - додав Фейгін.

На його думку, можливий обмін Агеєва в Росії використовують у пропагандистських цілях, з огляду на президентські вибори в березні 2018 року.

Як повідомлялося, Росія відреклася від затриманого в Луганській області контрактника. Віктор Агеєв нібито звільнився в запас рік тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram