ГоловнаПолітика

Звільнений за корупцію прокурор Сус просить суд поновити його на посаді

Засідання призначено на 5 вересня.

Звільнений за корупцію прокурор Сус просить суд поновити його на посаді
Дмитрий Сус

Колишній старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Дмитро Сус просить суд поновити його на посаді.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит "Українських Новин".

"Ухвалою Окружного адміністративного суду Києва від 23.05.2017 р. відкрито провадження у справі за позовом Суса Д.Н. до генерального прокурора України", - йдеться в повідомленні.

У своєму позові Сус просить суд визнати протиправним і скасувати наказ від 13 квітня 2017 року про його звільнення. Суд розпочне розглядати справу 5 вересня.

Екс-прокурор відмовився пояснювати мотивацію свого позову, заявивши, що "не має наміру коментувати питання, пов'язані з Генпрокуратурою".

Нагадаємо, у квітні генпрокурор Юрій Луценко звільнив з прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ Дмитра Суса. Зазначалося, що Суса звільнили "за систематичне порушення законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правил прокурорської етики та за дії, що ганьблять звання прокурора". Причиною стало те, що Сус у своїй декларації "забув" вказати записаний на бабусю позашляховик Audi Q7.

Цей автомобіль став об'єктом уваги журналістів після конфлікту Суса і ГПУ з НАБУ влітку минулого року. Незабаром після цього Сус заявив в поліцію, що позашляховик викрали. Пізніше з'ясувалося, що Сус їздить на автомобілі Shkoda Octavia з номерами нібито викраденого Audi Q7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram