ГоловнаПолітика

Гримчак не бачить сенсу в об'єднанні адміністрацій Донецької і Луганської областей

Він навпаки пропонує розділити керівництво Донецької області.

Гримчак не бачить сенсу в об'єднанні адміністрацій Донецької і Луганської областей
Фото: mtot.gov.ua

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак не бачить сенсу в об'єднанні адміністрації Донецької і Луганської областей.

Про це він сказав у коментарі 112 каналу на прохання прокоментувати пропозицію донецького губернатора Павла Жебрівського.

"Що це може дати - я не дуже розумію. Що мав на увазі Павло Іванович, потрібно в нього питати. Я не бачу в цьому сенсу", - заявив Гримчак.

Він згоден, що під час розробки законопроекту про реінтеграцію Донбасу будь-яка точка зору може  братися до обговорення. Але особисто він вважає більш доцільним йти шляхом, протилежним ідеї Жебрівського.

"Я взагалі вважаю, що нинішню Донецьку область, її контрольовану частину, є сенс розділити на дві частини - північ і південь, щоб ланцюжок керівництва було скорочено і був більш дієвим", - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, Жебрівський в кінці червня 2017 року заявив, що потрібно створити одну військово-цивільну адміністрацію на дві області Донбасу. За його задумом, керівник об'єднаної адміністрації отримає повноваження члена уряду, а його заступник здійснюватиме військову операцію.

Влада України зараз розробляють законопроект про реінтеграцію Донбасу, один з пунктів якого передбачає створення Оперативного штабу на чолі з президентом, якому будуть підкорятися ВДА і силові структури. Новий правовий режим повинен замінити антитерористичну операцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram