ГоловнаПолітика

Геращенко закликав привести війська в повну боєготовність через навчання РФ

Україна у відповідь повинна організувати свої військові навчання.

Геращенко закликав привести війська в повну боєготовність через навчання РФ
Фото: Макс Требухов

Україні потрібно привести війська в повну бойову готовність у відповідь на білорусько-російські навчання "Захід-2017". Таку думку висловив народний депутат Антон Геращенко в коментарі "112 Україна".

"Що повинна зробити Україна як держава, що зазнала агресії з боку Росії у відповідь на ці навчання? Наші війська повинні бути приведені в повну бойову готовність і для цього ми повинні, своєю чергою, організувати наші вчення, які показали б, що ми теж готуємося до відторгнення атаки можливого, ймовірного, а точніше вже відомого нам противника", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, на вересень 2017 року заплановано спільні навчання Росії і Білорусії "Захід-2017". Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що спільні російсько-білоруські навчання можуть бути подготовкою до наступальної операції.

Пізніше президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив президента України Петра Порошенка, що навчання "Захід-2017" не перетворяться в підготовку до вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, в доповіді литовської розвідки зазначено, що в сценарії білорусько-російських навчань "Захід-2017" буде заложен вооруженный конфликт с НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram