ГоловнаПолітика

Фігуранта справи про нафтопродукти Курченка заарештували із заставою ₴10 млн

Його затримали напередодні в Києві.

Фігуранта справи про нафтопродукти Курченка заарештували із заставою ₴10 млн
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Фігурантові кримінального провадження про перевалку нафтопродуктів через порт Рені, яка здійснювалася Сергієм Курченком у 2012-2014 роках, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"В п'ятницю, 30 червня, за клопотанням прокуратури Одеської області суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою одному з фігурантів махінацій з нафтопродуктами за злочинною схемою Сергія Курченка з можливістю внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Органом слідства затриманому повідомлено про підозру за ознаками ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (пособництво у зловживанні службовим становищем, вчинене у складі злочинної організації), 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, напередодні в Києві був затриманий фігурант справи про нафтопродукти Курченка. Йому закидають координацію перевалки в Рені морських агентів і капітанів танкерів.

Нагадаємо, за версією слідства, через термінал "Лагуна-Рені" в Ренійському порту в 2012-2014 роках під виглядом подальшого транзиту в Україну ввозили нафтопродукти, які насправді продавалися в країні без сплати податків і зборів ("перерваний транзит").

27 червня Генеральна прокуратура склала письмову підозру Сергію Курченку про створення злочинної організації, що здійснювала злочини з січня 2010 року по лютий 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram