ГоловнаПолітика

НАЗК доручило Радецькому перевірити ще 27 декларацій чиновників

Серед осіб, декларації яких будуть перевіряти, - ректор, сільські голови та представники прокуратури.

НАЗК доручило Радецькому перевірити ще 27 декларацій чиновників

Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про проведення повної перевірки 27 декларацій про доходи чиновників за 2015 і 2016 роки.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

"Серед осіб, декларації яких будуть перевіряти, фігурують ректор, сільські голови та представники прокуратури", - наголошено в повідомленні.

Перевірку доручено контролювати заступнику голови НАЗК Руслану Радецькому, а проводити її будуть працівники департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя.

"Перевірка триватиме 60 календарних днів і буде розпочата наступного дня після прийняття рішення - 30 червня 2017 року», - повідомляють у НАЗК.

Згідно з Порядком перевірки, вона полягає у з'ясуванні достовірності задекларованих відомостей; з'ясуванні точності оцінки задекларованих активів; перевірці на наявність конфлікту інтересів; перевірці на наявність ознак незаконного збагачення.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура ініціювала проведення позапланових перевірок електронних декларацій 49 народних депутатів України.

У день закінчення подачі перших електронних декларацій, 1 листопада минулого року, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ спільно з фіскальною службою проведе перевірку декларацій половини народних депутатів, які задекларували понад $100 тисяч, а також банківські вклади на суму понад 150 тисяч гривень. У разі несплати податків із цих коштів їм може загрожувати від двох до 15 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram