ГоловнаПолітика

Порошенко посмертно нагородив орденом воротаря краматорського "Авангарду"

Також удостоївся нагороди загиблий співробітник місії ОБСЄ.

Порошенко посмертно нагородив орденом воротаря краматорського "Авангарду"
Степан Чубенко

Президент Петро Порошенко з нагоди Дня Конституції підписав указ про відзначення державними нагородами. До числа нагороджених посмертно потрапили американський парамедик із спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Джозеф Стоун і громадський активіст, воротар Краматорської молодіжної футбольної команди "Авангард", донеччанин Степан Чубенко.

Про це повідомляється на сайті президента.

Джозеф Стоун відзначений орденом "За заслуги" III ступеня, Степан Чубенко - орденом "за мужність" III ступеня.

Стоун загинув 23 квітня 2017 року під час підриву автомобіля СММ ОБСЄ поблизу села Пришиб у Луганській області.

16-річного воротаря футбольного клубу "Авангард" Степана Чубенка катували і розстріляли бойовики "ДНР" за проукраїнську позицію.

З 2014 року Чубенко з друзями брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську. Він зняв з міської площі прапор "ДНР".

У червні 2014-го Степана затримали у Донецьку бойовики батальйону "Керч" за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Хлопця відвезли в Горбачево-Михайлівку, де після катувань розстріляли.

На честь Степана Чубенка в Краматорську був організований футбольний турнір, який проводився вже двічі - у 2015 і 2016 роках. 8 травня 2016 року посмертно нагороджений орденом "Народний Герой України". 21 листопада 2016 у школі, де навчався Чубенко, відкрили меморіальну дошку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram