ГоловнаПолітика

"Укрзалізниця" замовила ще 11 пасажирських вагонів-трансформерів

Загалом до кінця року закуплять 38 вагонів.

"Укрзалізниця" замовила ще 11 пасажирських вагонів-трансформерів

"Укрзалізниця" замовила ще 11 пасажирських вагонів-трансформерів, відзначаючи, що закуплені минулого року 13 таких вагонів мають попит.

Про це написав глава УЗ Войцех Бальчун у фейсбуці.

"Можемо сказати, що вагони-трансформери у складі двох поїздів Київ - Івано-Франківськ користуються попитом. Перша пара курсує з 17.01.2017, з 24.02.2017 почала курсувати друга пара поїзда. З початку курсування 25.06.2017 в складі зазначених нічних поїздів перевезено 58,9 тис. пасажирів, у складі денних поїздів - 64,8 тис. пасажирів. Особливим попитом користувався поїзд "Нічний експрес" в зимовий період, його населеність становила до 90%. На сьогодні підвищений попит спостерігається в виїзні (п'ятниці та неділі) та передсвяткові дні. На 2017 рік ми законтрактували придбати 38 пасажирських вагонів, 11 з них - трансформери. Перші шість виробник обіцяє поставити у вересні", - зазначив він.

Перевагою вагонів-трансформерів є можливість їх використання як на нічних, так і на денних маршрутах поїздів Інтерсіті. У нічному режимі вагона нижні та верхні полиці купе (всього чотири) використовуються як спальні місця. В денному режимі нижні полиці купе трансформуються в місця для сидіння. Трансформація вагонів дозволяє збільшити кількість пропонованих місць на 27% в денному поєднанні порівняно з нічним.

Випускає вагони Крюківський вагонобудівний завод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram