ГоловнаПолітика

В Україні посилили контртерористичний режим

"Не випадково теракт збігся за часом з масштабною кібератакою", - заявив Турчинов.

В Україні посилили контртерористичний режим
Фото: rnbo.gov.ua

Влада вжила низку заходів щодо посилення контртерористичного і контррозвідувального режиму в Києві та інших регіонах України в зв'язку з терактом, в якому загинув полковник розвідки Максим Шаповал.

Про це повідомляється на сайті РНБО за результатами оперативної наради секретаря ради Олександра Турчинова з керівниками сектора безпеки і оборони України.

За словами Турчинова, в останні місяці спостерігається системна ескалація підривних заходів, "які реалізує РФ проти України в рамках гібридної агресії".

"Сьогодні в результаті терористичного акту в Києві убито одного з кращих українських військових розвідників Максима Шаповала, який брав активну участь у захисті української держави від російської навали", - сказав секретар РНБО, додавши, що цей терористичний акт здійснено за таким же сценарієм, як і вбивство українського контррозвідника полковника Олександра Хараберюша в березні цього року.

"Є всі підстави вважати, що ці вбивства сплановані й організовані з безпосередньою участю російських спецслужб", - зазначив Турчинов.

Він вважає, що теракт спрямовано на залякування і дестабілізацію ситуації в державі.

"Не випадково теракт збігся за часом з масштабною кібератакою, яка має також російський слід", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, загиблий сьогодні в Києві в результаті теракту полковник Шаповал був командиром підрозділу глибинної розвідки і забезпечував докази причетності Росії до збройної агресії проти України.

Основною версією слідство називає діяльність російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram