ГоловнаПолітика

Парубій нарахував 227 депутатів у коаліції

"Мало хто згадує, але в коаліцію входить низка позафракційних депутатів. Ось, наприклад, я".

Парубій нарахував 227 депутатів у коаліції
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій наполягає, що коаліція в парламенті існує і налічує щонайменше 227 осіб.

"Дві фракції входять у коаліцію. Це Блок Петра Порошенка і "Народний фронт". "Народний фронт" - це 81, Блок Петра Порошенка - це 140. Разом - 221. Крім того, мало хто згадує про це, але в коаліцію входить низка позафракційних депутатів. Ось, наприклад, я - позафракційний депутат і член коаліції. Поруч зі мною в президії - Ірина Геращенко. Вона теж позафракційна, але теж член коаліції", - сказав Парубій.

Також він стверджує, що в коаліцію входять позафракційні депутати Ганна Гопко, Вікторія Пташник, Остап Єднак, Андрій Денисенко.

"Це тільки ті, кого я можу назвати з відкритих джерел, хто про свою позицію публічно оголошували. Я нарахував уже шість осіб. 222 плюс 6 - це достатня кількість для функціонування коаліції", - сказав він.

При цьому спікер наголосив, що ключова функція коаліції - призначати уряд. А прийняття законів - це звичайна робота, яка не виключає залучення голосів інших фракцій і груп, що не входять у коаліцію.

"Тому фактично кожне голосування відбувається за іншою конфігурацією. Так відбувається в усьому світі", - заявив Парубій.

Нагадаємо, коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року в складі БПП, "Народного фронту", "Радикальної партії", "Самопомочі" і "Батьківщини". Три останні фракції з неї пізніше вийшли, в складі більшості залишилося менш ніж 226 депутатів. Офіційно про розпад коаліції оголошено не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram