ГоловнаПолітика

Парубій: Рада може розглянути запровадження віз із Росією наступного пленарного тижня

"Але дуже важливо, щоб це питання, коли воно увійде до зали, мало підтримку більшості".  

Парубій: Рада може розглянути запровадження віз із Росією наступного пленарного тижня
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що український парламент може розглянути питання запровадження віз із Росією вже наступного тижня.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок.

"Так, існує ймовірність того, що питання звернення до Кабінету міністрів щодо запровадження візового режиму може бути наступного пленарного тижня, якщо в результаті консультацій ми вийдемо на консенсус", - заявив він.

"Я не раз наголошував: ця ідея для мене дуже важлива. Власне, коли я був секретарем Ради національної безпеки й оборони, ця ідея була проголосована. Але дуже важливо, щоб це питання, коли воно увійде до зали, мало підтримку більшості", - додав спікер.

Нагадаємо, рішення запровадити візовий режим було ухвалено Радою національної безпеки й оборони України ще в березні 2014 року, на самому початку російської агресії. Тоді на цей крок влада не наважилася. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк казав, що в збереженні безвізового режиму зацікавлені багато українців, насамперед на сході та півдні України, які їздять в Росію на заробітки і мають родинні стосунки по той бік кордону. У результаті було ухвалено рішення посилити пропускний режим на кордоні з РФ.

У лютому 2016 року перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій разом з іншими депутатами зареєстрував постанову про припинення угоди про безвізовий режим між Україною і Росією.

У травні 2017 року з'явилася інформація, що у Верховній Раді провели звірку голосів, щоб оцінити перспективу запровадження візового режиму з Росією.

1 червня 2017 року секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що питання візового режиму з Російською Федерацією "не просто назріло, а перезріло". 24 червня він заявив, що Україна посилить умови в'їзду для громадян Росії. Доки не буде запроваджено віз, пропуск через кордон буде дозволено лише власникам біометричних паспортів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram