ГоловнаПолітика

МЗС закликало ООН посилити тиск на РФ через тортури щодо українців

26 червня світова спільнота відзначає Міжнародний день підтримки жертв тортур.

МЗС закликало ООН посилити тиск на РФ через тортури щодо українців
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ України закликає держави-члени ООН посилити тиск на Росію і змусити її дотримуватися своїх зобов'язань, зокрема і Конвенції проти катувань.

Про це йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства з нагоди Міжнародного дня підтримки жертв катувань, який відзначають 26 червня.

Міністерство вкотре привертає увагу міжнародного співтовариства "до серйозних та системних порушень прав людини з боку Росії як держави-агресора, жертвами яких щодня стають громадяни на Донбасі, а також в окупованій Автономній Республіці Крим".

Крім того, в МЗС заявляють, що мають "безперечні свідчення щодо систематичного застосування щодо громадян України, які перебувають на території Росії і на окупованих територіях, недозволених методів дізнання, тортур, методів психологічного тиску".

Російська сторона наразі цих заяв не коментувала.

Українські в'язні в російських в'язницях не раз заявляли про застосування до них катувань. Такі методи дізнання, як розповідають потерпілі, також використовуються російськими спецслужбами в анексованому Криму. Правозахисники низки організацій не раз підтверджували таку інформацію, виступаючи проти насильницьких методів і порушень базових прав людини.

Нагадаємо, МЗС України направило ноту протесту в МЗС Росії у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з президентом Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram