ГоловнаПолітика

Суд зняв звинувачення з фігурантів справи про стрілянину в Мукачеві

Бійці вже відбули ув'язнення, яке зараховується як три роки та вісім місяців за "законом Савченко".

Суд зняв звинувачення з фігурантів справи про стрілянину в Мукачеві
Фото: mukachevo.net

Суд Мукачева зняв звинувачення з чотирьох бійців "Правого сектора", підозрюваних у стрілянині в Мукачеві 11 липня 2015 року.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Мова йде про Володимира Бурчу, Сергія Деяку, Романа Мунчака і Родіона Горбенка, яких звинувачували у низці тяжких злочинів. Згідно з повідомленням, з добровольців через відсутність доказів зняли звинувачення в бандитизмі, погрозі вбивством та блокуванні шляхів в епізоді з АЗС.

За словами суддів, бійці вже відбули ув'язнення, яке зараховується як три роки та вісім місяців за "законом Савченко".

"Іншими словами, всім чотирьом підозрюваним зарахували терміни як відбуті, але вирок може бути оскаржено представниками державного обвинувачення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектора" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьом. Той запросив частину бійців у свій кабінет. В цей час хтось (за основною версією - "правосеки") вистрілив в голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектора" завантажили пораненого в свій джип, однак пізніше дозволили швидкій забрати потерпілого; він пізніше помер.

У перестрілці з міліцією двоє бійців ПС були вбиті. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, стріляючи по них з гранатометів, і зникли в лісах. В перестрілці поранено шістьох міліціонерів. Пізніше двоє бійців ПС здалися, шестеро зникли. Ще двох представників "Правого сектора" затримали.

На початку вересня 2015 року двоє зі зниклих членів ПС загинули в ДТП у Дніпропетровській області.

Наприкінці червня минулого року Генеральна прокуратура передала до суду кримінальне провадження проти чотирьох членів "Правого сектора", розпочате за підозрою у їх причетності до перестрілки в Мукачеві.

29 травня фігурантів справи про стрілянину в Мукачеві випустили з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram