ГоловнаПолітика

Україна і Франція працюють над підвищенням ефективності "нормандських" переговорів, - Порошенко

Мінський процес також повинен бути налаштований на результат.

Україна і Франція працюють над підвищенням ефективності "нормандських" переговорів, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном обговорили ситуацію на Донбасі, "левова" частка часу переговорів була присвячена питанню протистояння російській агресії проти України.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Ми дуже ретельно обговорили всі обставини, визначили тактику наших дій на наступні декілька тижнів. Ми домовилися про те, щоб провести консультації і погодити позиції для того, щоб підвищити ефективність можливої зустрічі в "нормандському форматі"", - сказав Порошенко.

На його думку, до наступної зустрічі в "нормандському форматі" необхідно напрацювати чіткі пропозиції і конкретні документи.

"Нам не потрібні багатогодинні переговори. Ми впевнені в тому, що повинні бути якісно підготовлені документи, схвалення яких має нарешті принести мир на багатостраждальну українську землю. Цей мир може полягати в закінченні російської агресії", - сказав президент.

Порошенко також зазначив, що підтримує позицію президента Франції в тому, що мінський процес повинен бути налаштований на результат.

"Мені дуже імпонує підхід пана президента, орієнтований на результат - конкретний, практичний, без зайвих розмов. І наша домовленість, що ми покладемо на папір проекти можливих рішень «нормандського формату». Можливо, вони і будуть мати назву «формула Макрона», але ми зможемо пред'явити суспільству план досягнення миру та деокупації сходу України. Упевнений у тому, що це саме те, на що чекає Європа, на що чекає Україна, на щочекає світ", - наголосив президент.

Макрон, своєю чергою, зазначив, що в мінському процесі повинна бути ефективна дискусія, відбуватиметься обмін інформацією про всю динаміку розвитку ситуації безпосередньо на місці.

"Також ми хочемо бачити конкретні результати, які дозволили б нам рухатися вперед", - сказав він.

За його словами, в найближчі тижні це питання буде "серйозно опрацьовуватися" з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Нагадаємо, Макрон розраховує, що переговори лідерів країн "нормандського формату" пройдуть наприкінці червня - початку липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram