ГоловнаПолітика

СБУ запобігла теракту в будівлі Нацполіції в Херсоні

Підрив планували обставити як помсту націоналістів.

СБУ запобігла теракту в будівлі Нацполіції в Херсоні
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України запобігла інспірованій з РФ спробі теракту в будівлі Національної поліції в Херсонській області.

На брифінгу начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко повідомив, що за останній місяць було дві спроби розхитування ситуації в Україні шляхом підготовки терактів, пише Інтерфакс-Україна.

Крім наміру вчинити теракт в офісі "Батьківщини" в Києві, спецслужби РФ також планували аналогічний злочин у Херсоні.

"Так, СБУ встановила і заблокувала на стадії підготовки намір вчинити терористичний акт в адмінбудівлі Нацполіції в Херсонській області", - поінформував представник СБУ.

"За задумом іноземної спецслужби, підрив або підпал будівлі поліції повинен був виглядати як помста представників націоналістичних об'єднань за сутички з поліцейськими 9 травня 2017 року", - розповів начальник департаменту.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про запобігання підпалу офісу партії "Батьківщина" в Києві. Затримано трьох виконавців замовлення, як стверджує СБУ, спецслужб РФ.

У ніч на 8 червня стався вибух на території посольства США в Києві. Під час огляду з'ясувалося, що невідомий кинув на територію диппредставництва невстановлений вибуховий пристрій, у результаті вибуху ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram