ГоловнаПолітика

СБУ запобігла підпалу київського офісу "Батьківщини" (оновлено)

Троє виконавців були спіймані біля будівлі на Турівській. 

СБУ запобігла підпалу київського офісу "Батьківщини" (оновлено)
Фото: twitter.com/servicessu

Служба безпеки України запобігла підпалу офісу партії "Батьківщина" в Києві.

"СБУ отримала оперативну інформацію про наміри спецслужб РФ створити в Україні штучні умови для широкомасштабних акцій протесту. З цією метою особам, які переховуються на території РФ від українського правосуддя, було поставлено завдання організувати напад з використанням вибухових пристроїв і запалювальних сумішей на офіс Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" в Києві", - повідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко на брифінгу.

Затримано трьох виконавців цього замовлення біля офісу партії на вулиці Турівській, додав він.

За словами Кононенка, конфлікт мав перерости в масові акції протесту під час святкування Дня Конституції.

Оновлення. Як повідомляють на сайті СБУ, спецслужба мала оперативні дані про підготовку теракту, голова СБУ Василь Грицак поінформував президента про них, було налагоджено комунікацію співробітників спецслужби з керівництвом і службою безпеки "Батьківщини".

О 4:33 понеділка правоохоронці затримали трьох зловмисників під час спроби кинути до офісу "Батьківщини" пляшки із запальною сумішшю.

Затриманими виявилися мешканці Львівщини, вони мали одержати гроші за виконання замовлення.

Двоє з трьох фігурантів причетні до перекриття траси "Львів - Рава-Руська" в березні, ще один - до організації акцій протесту в Києві у травні.

Нагадаємо, в ніч на 8 червня стався вибух на території посольства США в Києві. При огляді з'ясувалося, що невідомий кинув на територію диппредставництва невстановлений вибуховий пристрій, у результаті вибуху ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram