ГоловнаПолітика

Мерія нарахувала 5 тис. осіб на віче у Львові

Львів'яни зібралися через сміттєву блокаду.

Мерія нарахувала 5 тис. осіб на віче у Львові
Фото: http://city-adm.lviv.ua/

У неділю на площі Ринок у Львові відбулося громадське віче, участь в якому взяли близько 5 тисяч осіб, повідомляється на сайті мерії міста.

"Львів'яни прийшли на збори, щоб підтримати позицію місцевого самоврядування з сміттєвої блокади Львова і заявити чітку позицію, що якщо вистоїть Львів - вистоїть вся Україна. Таким чином львів'яни продемонстрували свою чітку позицію щодо штучно організованої проти міста сміттєвої блокади", - сказано в повідомленні.

Мер Львова Андрій Садовий у своєму виступі назвав те, що з міста почали вивозити сміття, наслідком голодування депутатів від "Самопомочі".

Нагадаємо, 22 червня губернатор Львівської області Олег Синютка заявив, що обласна влада здатна за 20 днів очистити переповнені сміттєві майданчики, налагодити системне вивезення сміття зі Львова і до 2019 року побудувати сучасний завод з вторинною переробкою і утилізацією твердих побутових відходів.

З цією метою Львівська міськрада має передати комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс" у тимчасове управління ОДА і виділити 300 млн гривень з розрахунку на рік.

23 червня Садовий погодився передати повноваження з вивезення сміття Львівській обласній державній адміністрації, хоча і назвав це ультиматумом з боку центральної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram