ГоловнаПолітика

МВС планує до кінця року добудувати "Стіну" на харківській ділянці кордону з РФ

Для цього в держбюджеті є 200 млн гривень і потрібно ще 300 млн.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що роботи зі створення захисних споруд на кордоні з Російською Федерацією (проект "Стіна", або "Європейський вал") в Харківській області повинні закінчитися в 2017 році.

Для цього в держбюджеті є 200 млн гривень і потрібно ще 300 млн, пише "Інтерфакс-Україна".

"У цьому році поставлено завдання і прикордонники готові його виконати, щоб ми всю харківську ділянку кордону повністю перекрили проектом Європейський вал. У цьому році Харківська область, потім - Луганська, Сумська. Такі наші плани, і ми будемо наполягати, щоб фінансування було повним", - сказав Аваков на брифінгу в Харківській області в суботу.

"Будуть використовуватися кошти, виділені в цьому році, близько 200 млн грн. Крім того, проектом коригування бюджету, який позавчора затвердив парламент, додатково передбачається ще 300 млн грн. Це дозволить всю харківську ділянку кордону забезпечити інтелектуальними вежами, сейсмічним кабелем, забезпечити інженерне облаштування, щоб жоден метр кордону не був без контролю прикордонників. Ця система дозволить нам надійно вберегти межі Європейського Союзу, з яким у нас тепер безвізовий режим, і забезпечити реальне функціонування Європейського валу", - сказав Аваков.

Нагадаємо, про початок реалізації масштабного проекту "Стіна", який передбачає інженерне облаштування понад 3 тис. км українсько-російського кордону, Арсеній Яценюк, будучи прем'єр-міністрів, оголосив у 2014 році. Серед завдань проекту - зупинити нелегальну міграцію, контрабанду, проникнення диверсійних груп і переміщення зброї та радіоактивних матеріалів.

Реалізація проекту повинна була зайняти чотири роки (2015-2018).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram