ГоловнаПолітика

Соратниця колишнього запорізького "смотрящого" Анісіма отримала 7 років

Її визнали винною у вимаганні.

Соратниця колишнього запорізького "смотрящого" Анісіма отримала 7 років
Фото: z-city.com.ua

Колишній депутат Запорізької міської ради Олена Бондаренко отримала 7 років за вимагання. Вирок був оголошений Жовтневим райсудом Запоріжжя 23 червня.

Бондаренко визнали винною в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання, вчинене з погрозою застосування насильства над потерпілим, за попередньою змовою групою осіб).

Вона входила до складу організованого угруповання під керівництвом оголошеного в розшук бізнесмена Євгена Анісімова, якого правоохоронці називають "смотрящим" та кримінальним авторитетом на прізвисько Анісім часів президента Віктора Януковича.

Також суд визнав винним в умисному вбивстві і заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження колишнього охоронця Анісімова Андрія Гречковського, якого засудили до 12 років тюремного ув'язнення.

Вирок зачитували без присутності обвинувачених у залі суду.

Прокурори вимагали для Андрія Гречковського покарання у вигляді довічного позбавлення волі, а для Олени Бондаренко ув'язнення на 12 років.

Їхній захист планує подавати апеляцію.

Нагадаємо, що Бондаренко була затримана в Києві в серпні 2014 року.

Тоді ж був оголошений в розшук ще один депутат Запорізької міськради, який відстоював інтереси Анісімова, - Олександр Валіков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram