ГоловнаПолітика

Київській ТЕЦ, яка забезпечує гарячою водою Оболонь і Троєщину, повернули газ

Якщо "Київенерго" до 30 червня не заплатить 41 млн гривень, подачу знову обмежать.

Київській ТЕЦ, яка забезпечує гарячою водою Оболонь і Троєщину, повернули газ

"Укртрансгаз" скасував обмеження на транспортування газу для київської ТЕЦ-6, введені наприкінці травня через несплату.

"Філія УМГ "Київтрансгаз" здійснила всі необхідні підготовчі роботи для відновлення транспортування природного газу для потреб ТЕЦ-6 у повному обсязі та очікує підтвердження від ПАТ "Київгаз" і споживача про готовність приймати природний газ", - повідомила в суботу вранці прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Рішення розблокувати подачу газу було ухвалено, незважаючи на те, що "Київенерго" виплатило лише 20 млн гривень боргу за транспортування газу для виробництва електроенергії із загальної суми 61 млн гривень.

23 червня Київська міськдержадміністрація направила "Укртрансгазу" лист, яким гарантувала контроль за виконанням "Київенерго" у термін до 30 червня своїх зобов'язань щодо погашення решти суми.

Якщо гроші не надійдуть, газопостачання ТЕЦ "Київенерго" може бути знову обмежено.

Нагадаємо, 30 травня "Київтрансгаз" зупинив подачу газу на столичну ТЕЦ-6, що забезпечує гарячою водою Оболонь, Троєщину, Райдужний, Лісовий, Воскресенський масиви. Всього в зоні теплопостачання ТЕЦ-6 розташовані 3 138 об'єктів, з них 2 142 житлових будинки, 39 медичних установ, 164 дитячих садів і 670 відомств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram