ГоловнаПолітика

Садовий погодився передати ОДА повноваження з вивезення сміття

"Це не ультиматум Садовому, а ультиматум громаді міста".

Садовий погодився передати ОДА повноваження з вивезення сміття
Фото: samopomich.ua

Мер Львова Андрій Садовий погодився передати повноваження з вивезення сміття Львівській обласній державній адміністрації.

"Коли в давнину наше місто брали в облогу, то можна було відкупитися, але це в стародавні століття, а зараз коли представник президента оголошує вимогу, що місто повинно заплатити гроші, то це не ультиматум Садовому, а ультиматум громаді міста. У цьому випадку ми повинні прийняти цю пропозицію", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

На наступній сесії Львівська міська рада проголосує за передачу повноважень з вивезення сміття і виділить кошти.

Садовий додав, що після цього Львівська обладміністрація повинна зайнятися і питанням рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах. "Це комплексне питання", - додав він.

Мер сказав, що прийняв ультиматум Львівської обладміністрації тому, що для нього здоров'я львів'ян понад усе.

Нагадаємо, 22 червня губернатор Олег Синютка заявив, що обласна влада здатна за 20 днів очистити переповнені сміттєві майданчики, налагодити системне вивезення сміття зі Львова і до 2019 року побудувати сучасний завод для вторинної переробки й утилізації твердих побутових відходів.

З цією метою Львівська міськрада має передати комунальне підприємство "Львівспецкоммунтранс" у тимчасове управління ОДА і виділити 300 млн гривень з розрахунку на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram