ГоловнаПолітика

17 з 23 затриманих екс-податківців часів Януковича заарештовані із збільшенням розміру застави, - ГПУ

Військові прокурори в апеляційному суді довели - вертольоти в повітря піднімали даремно.

Суди заарештували 17 з 23 раніше затриманих представників податкових органів часів колишнього президента України Віктора Януковича із збільшенням розміру застави.

Про це прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила у фейсбуці.

"Військові прокурори в апеляційному суді довели - вертольоти в повітря піднімали даремно. На сьогодні з 23 екс-податківців, затриманих у рамках антикорупційної операції, 17 вже заарештовано із збільшенням розміру застави. Водночас розмір застави визначений у сумі від 1 млн грн до 150 млн грн", - написала вона.

Сарган повідомила, що за попередніми даними податкова служба за керівництва екс-глави Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд грн.

Нагадаємо, 24 травня були затримані 24 керівники регіональних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України.

Затриманим інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Суд першої інстанції залишив на волі майже половину затриманих, однак пізніше низка рішень були переглянуті.

Як повідомлялося, затримані екс-податківці сплатили 37 млн грн застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram