ГоловнаПолітика

“У західних партнерів є запитання до влади з приводу реформ", - Гопко

Критика стосується і президента, і уряду.

“У західних партнерів є запитання до влади з приводу реформ", - Гопко
Фото: galnet.org

У наших міжнародних партнерів є чіткі зауваження до темпів проведення реформ в Україні. Зокрема, критика стосується судової реформи, реформи СБУ та енергетичного сектору.

Про це сказала голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко в інтерв'ю LB.ua.

"Ми мало просунулися в судовій реформі, створенні Антикорупційного суду. Це ганьба... На зустрічах нам говорять дуже чітко...Є чіткий сигнал, що ті реформи, які були прийняті - це добре, але багато з них не є досконалими, не є повноцінними. А деякі важливі реформи надто повільно втілюються в життя. Друге, вони хочуть бачити консолідовану позицію українських еліт, і тут не треба сортувати: влада чи опозиція ", - сказала Гопко.

Нардеп також розповіла, що до АП, Кабміну і до спікера західні партнери шлють жорсткі листи.

"Очевидно, що з приводу питань, які стосуються реформи СБУ чи української армії - є певна критика у сторону президента. Є також запитання до уряду, особливо, що стосується енергетики, зокрема до міністра Насалика. З одної сторони ми просимо заблокувати Північний потік-2, а з іншої сторони провалюємо внутрішню реформу енергетичного сектору. Це не завжди виходить у публічний простір, але наші міжнародні партнери шлють жорсткі листи в АП, прем’єр-міністру, спікеру. Є чітка жорстка комунікація під час зустрічей з Сімкою", - повідомила вона.

Гопко також зазначила, що важливо переглянути, наскільки ефективно використовуються проекти міжнародної допомоги Україні, і чи доходить ця допомога до кінцевого споживача. Також нам потрібен конкретний план дій: чого ми хочемо і що нам потрібно. Як "план Маршала".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram