ГоловнаПолітика

"Є велика надія, що ми отримаємо летальну зброю від США", - Гопко

"Адміністрація Трампа хоче продемонструвати, що вони "з нами не просто на словах".

"Є велика надія, що ми отримаємо летальну зброю від США", - Гопко
Фото: Facebook/Yan Dobronosov

Голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко вважає, що ймовірність того, що США надасть Україні летальну зброю, велика. Про це вона сказала в інтерв'ю LB.ua.

На запитання, чи є надія, що за підсумками візиту Порошенка в США, ми отримаємо летальну зброю, Гопко відповіла: "Так, але за підсумками не тільки візиту, а великої роботи".

Також Гопко розповіла, що під час зустрічі президента Петра Порошенка з міністром енергетики США Ріком Перрі, політики обговорили, що компанії США будуть брати участь у видобутку українських газових родовищ.

"Так, була зустріч з міністром енергетики. Мова йшла про те, що компанії США будуть брати участь у видобутку українських газових родовищ для забезпечення потреб свого населення, зокрема і на шельфі Чорного моря", - сказала вона.

"Ми представили двосторонню угоду про безпеку, яка вже є у США з Японією, Ізраїлем, Єгиптом, Південною Кореєю і т. д. Зараз ми побачили, що США ввели антиросійські санкції щодо "Північного Потоку-2", подивимося, як будуть розгортатися події далі. Надання Україні летальної зброї може бути одним з потужних аргументів, щоб побачити зі сторони Росії конкретні кроки, зокрема у забезпеченні режиму припинення обстрілів... реальні сигнали, що Росія готова не імітувати, а виконувати ті домовленості, які на себе взяла ", - зазначила вона.

Крім цього Гопко підкреслила, що для Трампа є важливим показати, що він "рішучіший", ніж його попередник.

"Адміністрація Барака Обами реагувала на анексію Криму і конфлікт на Донбасі дуже мляво. Нинішня Адміністрація хоче продемонструвати, що вони "з нами не просто на словах. За три роки ми багато зробили в секторі безпеки і оборони. Хоча водночас багато реформ практично стоять на місці. Все залежить від нашої готовності показувати, що у секторі безпеки і оборони корупція йде в минуле ", - сказала нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram