ГоловнаПолітика

Садовий назвав ультиматумом пропозицію з приводу сміття від львівського губернатора

"Ідеться про те, що тільки в разі виконання цих умов блокада Львова припиниться".

Садовий назвав ультиматумом пропозицію з приводу сміття від львівського губернатора
Фото: Макс Требухов

Мер Львова Андрій Садовий назвав ультиматумом пропозицію з приводу вирішення сміттєвої кризи від голови Львівської обладміністрації Олега Синютки.

"Фактично мова про те, що тільки в разі виконанні цих умов блокада Львова припиниться", - написав він у фейсбуці.

Синютка на брифінгу в четвер заявив, що обласна влада здатна за 20 днів очистити переповнені сміттєві майданчики, налагодити системне вивезення сміття зі Львова і до 2019 року побудувати сучасний завод для вторинної переробки й утилізації твердих побутових відходів.

З цією метою Львівська міськрада має передати комунальне підприємство "Львівспецкоммунтранс" у тимчасове управління ОДА і виділити 300 млн гривень на рік.

Синютка заявив, що в Садового є 30 днів, щоб відповісти на цю пропозицію.

Нагадаємо, у Львові вже рік як тривають проблеми з вивезенням сміття. Відтоді як через пожежу було закрито міське звалище, Львів із великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали меморандум із 20 містами області. Сміття зі Львова впродовж двох найближчих років повинні були приймати полігони цих міст.

9 червня Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

19 червня голова фракції "Самопоміч" у парламенті Олег Березюк почав голодувати під стінами Адміністрації президента, вимагаючи допомогти Львову вирішити проблему з вивезенням сміття. Пізніше до голодування приєдналася низка представників "Самопомочі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram