ГоловнаПолітика

Львівська ОДА готова взяти на себе вивезення сміття зі Львова

За це місто повинно платити 300 млн гривень на рік.

Львівська ОДА готова взяти на себе вивезення сміття зі Львова
Фото: 032.ua

Львівська обласна адміністрація готова взяти на себе вивезення сміття зі Львова.

Губернатор Олег Синютка заявив у четвер, що обласна влада здатна за 20 днів очистити переповнені сміттєві майданчики, налагодити системне вивезення сміття зі Львова і до 2019 року побудувати сучасний завод із вторинної переробки й утилізації твердих побутових відходів.

"Делегування повноважень обласної адміністрації забезпечить вивезення твердих побутових відходів зі Львова й унеможливить будь-яку небезпеку для жителів міста. Ми вже двічі брали на себе відповідальність за вивезення сміття зі Львова, після цього ситуація ускладнювалася, тому щоразу здійснити таке вивезення стає складніше. Такі речі необхідно робити системно, тільки тоді це дасть відповідний результат", - цитує Синютку його прес-служба.

За його задумом, Львівська міськрада має передати комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс" у тимчасове управління ОДА і виділити 300 млн гривень на рік.

Синютка заявив, що мер Львова Андрій Садовий має 30 днів, щоб відповісти на цю пропозицію.

Нагадаємо, у Львові вже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить відходи на інші полігони.

Станом на 19 червня 2017 року в місті накопичилося 8500 тонн сміття, яке нікуди вивозити.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписала сміттєвий меморандум з 20 містами області. Побутові відходи зі Львова впродовж двох найближчих років мали приймати полігони цих міст.

9 червня Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єра Гройсмана.

Комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міськради двічі звернулася з проханням про оголошення міста зоною екологічного лиха. Два топові представники партії "Самопоміч" Олег Березюк і Оксана Сироїд оголосили голодування. Пізніше до них також приєднався Тарас Пастух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram