ГоловнаПолітика

Одного з членів команди Філатова спіймано на хабарі, - ЗМІ

Чиновника затримала Нацполіція в рамках справи про корупцію

Одного з членів команди Філатова спіймано на хабарі, - ЗМІ

Увечері 20 червня у Дніпрі затримали начальника управління торгівлі міськради Олександра Каховського. Чиновника підозрюють в отриманні хабара. Про це пишуть "Українські новини".

За даними співробітників міськради, наприкінці робочого дня в приміщення мерії, розташоване по вул. Короленка, прийшли люди в масках і почали проводити обшук і виносити комп'ютери. Як зазначив на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат міськради Дмитро Хозин, це були співробітники національної поліції. Вони й затримали Олександра Каховського за підозрою в отриманні хабара. За даними джерел, чиновник поскаржився на проблеми із серцем - йому викликали швидку допомогу, але лікарі не зафіксували небезпечного для життя стану.

За даними громадського активіста Олександра Снісаря, Каховського та співробітника його управління Катюжаного затримали співробітники прокуратури Дніпропетровської області і УЗЕ в Дніпропетровській області під час отримання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 5400 грн.

"За наявною інформацією, начальником управління торгівлі департаменту економіки, фінансів і бюджету ДГС Каховським, провідним фахівцем КП ДГС Катюжаним була створена злочинна схема отримання неправомірної вигоди при укладанні договорів на використання об'єктів благоустрою міста. Неправомірна вигода перераховувалася в безготівковій формі, шляхом укладання фіктивних договорів з підприємцями на надання консультаційних послуг і їх подальша оплата. Далі грошові кошти конвертувалися (переводилися в готівку) і привласнювались фігурантами схеми. Тільки за три місяці за одну з груп розміщених об'єктів благоустрою було отримано неправомірної вигоди в розмірі 110000 грн", - написав Снісар у Фейсбуці.

"Слід зазначити, що ця схема чинна і під час укладання договорів на використання інших груп об'єктів благоустрою (кіоски, павільйони тощо). Прохання до всіх небайдужих підприємців, яким нав'язували консультаційні послуги, звертатися з відповідними заявами у прокуратуру Дніпропетровської області, УЗЕ Дніпропетровської області", - стверджує Олександр Снісар.

Заступник міського голови Михайло Лисенко, коментуючи затримання Каховського, заявив, що розмови про переведення в готівку коштів із рахунку КП звучать смішно.

"Це просто неможливо!" - зазначив заступник Бориса Філатова.

Чиновники мерії не вірять, що їхній колега брав хабар і вважають подію непорозумінням.

Олександрові Каховському, який довгий час очолював комунальне підприємство "Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності", в Дніпрі часто дорікали за вибіркове знесення кіосків, пояснюючи це особистими відносинами з їхніми власниками і переділом ринку на користь структур, близьких до керівництва міста. Зокрема, дніпровський політичний експерт Андрій Золотарьов стверджував, що конфлікти між міською владою і малими підприємцями - власниками/орендарями МАФ (кіосків) у Дніпрі стали результатом перерозподілу ринку вуличної торгівлі членами команди Філатова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram