ГоловнаПолітика

Саакашвілі впевнений в об'єднанні Руху нових сил і "Самопомочі"

Політик веде переговори із Садовим.

Саакашвілі впевнений в об'єднанні Руху нових сил і "Самопомочі"
Фото: Макс Требухов

Михайло Саакашвілі впевнений, що його політична сила "Рух нових сил" і парламентська партія "Самопоміч" об'єднаються.

Про це він сказав LB.ua.

Саакашвілі повідомив, що веде переговори з мером Львова Андрієм Садовим про об'єднання. Востаннє вони зустрічалися два тижні тому, але постійно спілкуються по телефону.

"Це [об'єднання] має відбутися, і я впевнений, що це відбудеться. Ми постійно про це говоримо", - сказав Саакашвілі.

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк підтвердив, що такі розмови ведуться, але зазначив, що в "злитті" партії сенсу не бачить.

"Так, вони говорили двічі-тричі. [Об'єднуватися] - це хороше діло, але на якій основі? Як це було раніше, "Наша Україна" - це безглуздо, це старо. Можна об'єднуватися навколо ідеї - боротися за антикорупційний суд, нове виборче законодавство. Можна об'єднуватися на мажоритарних округах, коли об'єднується низка партій і розділяє вплив на мажоритарних округах", - сказав він.

Водночас, за даними LB.ua, ймовірність об'єднання двох політичних сил в одну зменшило те, що в РНС увійшла партія "Воля", з якою у "Самопомочі" був конфлікт.

Депутат "Самопомочі" Єгор Соболєв був співзасновником партії "Воля", яка на позачергових виборах 2014 року увійшла в об'єднання "Самопоміч", а в листопаді того самого року зі скандалом вийшла. Ініціатором виходу був нардеп Юрій Дерев'янко.

Соболєв звинувачував Дерев'янка в тому, що він привів у "Волю" "мертві душі" і заздалегідь готував скандал, щоб зробити партію своєю кишеньковою політичною силою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram