ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з директором МВФ і головою Світового банку

Сторони обговорили реформи в Україні, а також залучення інвестицій.

Порошенко зустрівся з директором МВФ і головою Світового банку
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і президентом групи Світового банку Джимом Йонг Кімом у Вашингтоні.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко і Лагард обговорили стан упровадження структурних реформ в Україні та прийдешні заходи, які слід реалізувати найближчим часом. Президент також поінформував голову МВФ про результати обговорення проекту пенсійної реформи на засіданні Національної ради реформ.

Лагард наголосила на важливості проведення збалансованої пенсійної реформи, яка відповідатиме інтересам держави і громадян України і гарантуватиме справедливі високі стандарти соціального забезпечення.

Фото: president.gov.ua

Сторони також обговорили перспективи проведення в Україні приватизації, належного функціонування банківської системи, реформування сфери державних фінансів і продовження боротьби з корупцією.

Також Порошенко провів зустріч з президентом групи Світового банку Джимом Йонг Кімом, протягом якої поінформував його про проведені в Україні реформи і їхні перші результати.

Співрозмовники привітали ухвалення напередодні стратегічного документа співпраці на 2017 - 2021 роки, який спрямований на підтримку українських реформ.

Фото: president.gov.ua

Особливу увагу було приділено активнішому залученню іноземних інвестицій в економіку України.

Порошенко подякував Кіму за постійну підтримку України. Він зазначив, що з початку 2014 року портфель групи СБ в Україні збільшився майже утричі, або майже на $4,425 млрд. Основне збільшення відбулося за рахунок проектів бюджетної підтримки на суму $2,25 млрд доларів США. Також були залучені нові інвестиції на суму близько $2,6 млрд.

Нагадаємо, Світовий банк виділить до $20 млн для прямих інвестицій в Україну. Проекти будуть фінансувати через новий фонд компанії Horizon Capital.

4 червня МВФ схвалив пенсійну реформу. Проект реформи передбачає, що 2018 року мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію за віком підвищать до 25 років, а до 2028 року  щорічно підвищуватимуть на один рік, у результаті він складе 35 років. Передбачено запровадження єдиного підходу нарахування пенсій для пенсіонерів з використанням показника середньої заробітної плати на рівні 3 764,4 гривні (на цей момент, залежно від року призначення пенсії, від 1 197,91 грн до 3 764,4 грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram