ГоловнаПолітика

Затримані екс-податківці сплатили 37 млн грн застави

Під вартою залишаються дев'ять підозрюваних.

Затримані екс-податківці сплатили 37 млн грн застави
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Колишні керівники регіональних управлінь Міністерства доходів і зборів, затримані у справі про "податкові майданчики", сплатили понад 37 млн грн застав.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Зазначають, що були затримані 24 людини, під вартою залишаються дев'ять підозрюваних, 13 внесли заставу на суму понад 37 млн грн, ще двом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Розмір застави визначено в розмірі від 1 млн грн до 150 млн грн.

Нагадаємо, колишні керівники обласних управлінь Міністерства доходів і зборів - податкових адміністрацій України підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки екс-президента Віктора Януковича і екс-міністра Олександра Клименка, організували і забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків», або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного і контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника і членів злочинної організації (ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України - участь у злочинній організації і зловживання службовим становищем).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram