ГоловнаПолітика

СБУ проводить у Мелітополі обшуки в осіб, наближених до нардепа Балицького

Оперативники працюють одночасно більш ніж на десяти об'єктах.

СБУ проводить у Мелітополі обшуки в осіб, наближених до нардепа Балицького
Евгений Балицкий
Фото: news.mspravka.info

Служба безпеки України у вівторок, 20 червня, організувала масштабні обшуки в Мелітополі у справі про державну зраду.

"Дійсно, зараз у Мелітополі та Мелітопольському районі Запорізької області співробітники УСБУ в Запорізькій області та ГУ Нацполіції в Запорізькій області проводять одночасно більш ніж 10 обшуків. Санкціоновані обшуки проводять у рамках розслідування низки кримінальних проваджень, серед яких - за ст. 111 КК України - "державна зрада", - повідомив запорізькому виданню ZaBor прес-секретар управління СБУ в Запорізькій області Сергій Левченко.

У коментарі Forpost він сказав, що обшуки проводять у низки осіб, наближених до нардепа Євгена Балицького (Опоблок), які надавали силову підтримку і брали участь у мітингах та інших акціях, що дестабілізують мирну обстановку в регіоні.

Місцеві ЗМІ пишуть, що обшуки проводять у лідера мелітопольської організації "Союз лівих сил" Тараса Генова, у головного охоронця нардепа Євгена Балицького, у депутата Запорізької обласної ради від Опоблоку Валерія Горбаня (колишній помічник Балицького).

Балицький неодноразово висловлював свої антиукраїнські погляди. На 9 травня він організував разом із лідером мелітопольського "Антимайдану" Катериною Уманець ходу "Безсмертного полку". Уманець, своєю чергою, відома заявою на російському телебаченні, що в Україні люди через відсутність грошей на проїзд розплачуються в маршрутках сіллю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram