ГоловнаПолітика

Березюк вирішив голодувати на ґанку Адміністрації президента

Депутат заявив, що не обговорював свою акцію із Садовим.

Фото: Тереза Лащук

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, який оголосив голодування, вирішив проводити її на ґанку Адміністрації президента України.

"Я буду тут ночувати. Я буду вживати тільки воду, а далі все залежить тільки від президента і прем'єр-міністра", - заявив він.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, депутат вимагає, щоб влада не блокувала вирішення проблеми зі сміттям у Львові. "Це стосується не сміттєвого скандалу, а знущань над людьми. Скандал - це інструмент приниження людської гідності у Львові з боку центральної влади. Це було розпочато Адміністрацією президента, і за рік нічого не зроблено. Держава - інструмент деспотичного знущання над людьми... А Гройсман цинічно обманює людей. Його виступ в уряді був пусковим моментом серйозного осмислення цієї проблеми", - сказав він.

Березюк також стверджує, що не обговорював свою акцію з лідером "Самопомочі" Андрієм Садовим.

"Я ні з ким це не обговорював. Я народний депутат, львів'янин. Я був минулого тижня у Львові, пройшовся по місту, побачив, як на Сихові, Левандівці, в центрі над людьми знущаються, а вони терплять. Якщо вони терплять, то чого я повинен ходити, пити, їсти. Я повинен апелювати до влади, яка повинна створювати нормальні умови для людей", - додав Березюк.

До Адміністрації президента Березюк прихопив книгу спогадів Скоропадського, каже, що її порадив колега Єгор Соболєв.

Фото: Тереза Лащук

Він підкреслив, що терміни його голодування залежатимуть від президента України та прем'єр-міністра України. "Вони вже оголошення три рази робили і три рази обманювали. Ми ж весь час вірили. Земля, виділення, меморандуми - все це блеф. Вони повинні припинити знущання над людьми", - заявив Березюк.

Нагадаємо, що президента України зараз в Україні немає, він полетів у США з робочим візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram