ГоловнаПолітика

Прокуратура розповіла про можливу роль Тарасенка у вбивстві Вороненкова

Захист Тарасенка вважає докази прокуратури недостатніми.

Прокуратура розповіла про можливу роль Тарасенка у вбивстві Вороненкова
Фото: Twitter@Victoria Zhuhan

Заарештований на два місяці у справі про вбивство Дениса Вороненкова Ярослав Тарасенко був водієм і спільником вбивці колишнього депутата Держдуми Росії.

Про це після засідання в Голосіївському суді заявила речник прокуратури Києва Надія Максимець, передає 112 Україна.

"Його підозрюють в організації вбивства. Крім того, він згідно з клопотанням, озвученим в суді, був водієм машини, яка привезла кілера на місце події. Він повинен був також його забрати після вчинення злочину", - заявила Максимець.

Раніше водієм цього авто вважали іншого знайомого вбивці - Ярослава Левенця. Оскільки більшість аргументів слідства засекречені, доказів того, що за кермом був саме Тарасенко, на попередньому судовому засіданні не розголошували, передає ТСН.

Зазначається, що серед озвучених суддею матеріалів фігурувала довідка про пересування Києвом підозрюваного, яка є підтвердженням його перебування в столиці в день вбивства Дениса Вороненкова.

"Цю інформацію я можу підтвердити, оскільки на це посилався прокурор у своєму клопотанні. Наш підозрюваний був безпосередньо в день вбивства поруч з людиною, яка вчинила вбивство", - заявила представник обвинувачення.

Однак з цим не погоджується адвокат.

"Якщо згідно з матеріалами не зазначено, що він є водієм, якісь докази не надані, а мій підзахисний не визнає цього факту, то які можуть бути зараз твердження", - заявив захисник Тарасенка.

Раніше повідомлялося, що затриманий у Павлограді підозрюваного у справі про вбивство Вороненкова заарештували на два місяці без права на заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram